Tiktok Hesabı Nasıl Silinir ?

Dünyada ve Türkiye’de en çok kullanılan sosyal medyada platformlarından birisi olan TikTok’un son zamanlarda canlı yayın özelliğini de aktif etti. TikTok’ta video paylaşmak genellikle eğlenceli videolar üreten ve seven kişilerin uğrak adresi olmuş durumda. TikTok her ne kadar eğlenceli olsa da belirli bir kullanımdan sonra insanlar sıkılabiliyor ya da farklı sebeplerden dolayı hesabını silmek zorunda kalabiliyor.

Peki TikTok hesabı nasıl silinir?

Bir TikTok hesabının Android’de, iPhone’da ya da iPad’de nasıl kalıcı olarak silebilirizi anlatacağım sizlere. Hesabını sildikten sonra, fikrinizi değiştirme ihtimaliniz göz önüne alındığından dolayı hesap 30 gün boyunca “devre dışı” kalır. Hesabı sildikten sonra 30 gün içerisinde hesabınızda yeniden oturum açmazsanız bütün hesap verileriniz ve içerikleriniz TikTok’tan kalıcı olarak silinecektir.

TikTok Hesabı Nasıl Silinir?

  1. TikTok hesabınızı telefonunuzda veya tabletinizde açabilirsiniz. TikTok hesabınızın ana ekranında siyah beyaz müzik notası simgesi (iPhone/iPad) ya da uygulama çekmecesinde (Android) yer almakta.
  2. Image titled Android şeklindeki profil simgesine dokunabilir. İnsan figürü şeklindeki bu simge ekranınızın sağ alt köşesinde bulunmakta.
  3. Henüz hesabınızda oturum açmadıysanız uygulama sizden oturum açmanızı isteyecektir.
  4. Üç noktalı (•••) menü kısmına dokunabilirsiniz. Bu menü, ekranın sağ üst köşesinde bulunmakta.
  5. Menü açıldıktan sonra “Hesabımı Yönet” seçeneğine dokunabilirsiniz. Bu seçenek, menünün üst tarafında bulunmakta.
  6. Karşınıza açılan ekranı aşağıya doğru kaydırabilir ve “Hesabı Sil” seçeneğine dokunabilirsiniz. Bu seçenek, “Hesabımı Yönet” ekranının altında yer almakta. Seçeneğe dokunduğunuzda, hesabınızın silinmesi hakkında bazı bilgilerin yer aldığı bir onay sayfası göreceksiniz.
  7. Hesabınızı Twitter veya Facebook gibi bir sosyal medya hizmeti üzerinden oluşturduysanız onay sayfası ekranda görünmeden önce “Doğrula ve Devam Et” seçeneğine dokunup o hizmette oturum açmanız gerekmekte.
  8. Kırmızı renkli “Hesabı Sil” düğmesine dokunabilirsiniz. Bu düğme, ekranın altında bulunmakta. Bu kırmızı butonuna bastıktan sonra karşınıza bir onay penceresi daha çıkacaktır
  9. Hesabınızı nasıl ayarladığınıza bağlı olarak, silme işlemine devam etmek için telefon numaranızı onaylamanız ya da bir onay kodu girmeniz gerekecektir. Sizden bu anlamda onay istenirse ekrandaki talimatları düzenli olarak uygulamanız gerekmekte.
  10. Son olarak onaylamak için “Sil” düğmesine dokunabilirsiniz. TikTok’taki oturumunuz anında sonlanacaktır. Hesabınız devre dışı kalacağından dolayı, videolarınız uygulamadaki diğer kullanıcılar tarafından görülmeyecektir.

Bu şekilde tüm adımları takip edip ve işlemi bitirdikten sonra hesabınız kalıcı olarak silinmek için önce 30 gün askıya alınacak. Ancak fikrinizi değiştirirseniz hesabınızı yeniden aktifleştirmek için 30 günlük zaman dilimi sona ermeden önce oturum yeniden açmalısınız. Hesabınızı silme işleminizin üzerinden 30 gün geçtikten sonra yeniden giriş yapmadığınız taktirde tamamen bir daha ulaşamayacağınız şekilde hesabınız silinecektir.