İnstagram DM İsteği Kapatma ve Açma (Kısıtlama ve Engelleme) Resimli Anlatım

İnstagram DM İsteği Kapatma ve Açma 2021

İnstagram DM İsteği Kapatma ve Açma (Kısıtlama ve Engelleme) Resimli Anlatım

DM İsteği Kapatma ve Açma  , İnstagram DM sevilen özellik olsa da bazen kapatma isteği doğar. Açma ve engelleme için mesaj ayarlarını resimli olarak anlatacağız.

İnstagram DM kapatma özellikle kadınlar tarafından tercih ediliyor. Gençler her gördüğü kızlara DM’den mesaj atınca haliyle özel mesaj nasıl kapatılır? Araştırma konusu haline geliyor. Basit birkaç adımla yapacağımız mesaj ayarları sonrası İnstagramda herkesten gelen mesajlara izin vermiyor yazısı size DM’den mesaj yazmak isteyenlere iletilecektir.

İnstagram kullanıcıların her daim memnun kalmasını önemsiyor. Bu yüzden gizlilik ilkesine önem veriyor. Sunduğu opsiyonlar sayesinde DM ayarlarını ister aç ister kapat yapabiliyorsunuz. Bu engelleme ile gereksiz kişilerin size mesaj atması önleniyor.

Eğer bu mesaj ayarları olmasa birçok kullanıcı İnstagram hesabını kapatır. Bu da müşteri kaybı demektir. Çünkü bir sosyal medyada ne kadar çok kişi varsa reklam gelirleri de o denli yüksektir. Kimse bu pazarı kaybetmek ya da karını azaltmak istemez. Bu yüzden DM ile ilgili daha çok yenilikler göreceğiz.

İnstagram DM Kapatma Resimli Anlatım

İnstagram Dm kapatma ve istenmeyen kişilerden gelen mesajları engelleme için ilk olarak hesabımıza İnstagram uygulamasından giriş yapıyoruz.

DM İsteği Kapatma ve Açma  , Aşağıdaki görseldeki gibi mesaj atmasını istemediğimiz kişinin profiline gidiyoruz ve sağında yer alan “…” işaretine tıklıyoruz. Karşımıza bazı seçenekler gelecek, engelle derseniz karşı taraf size DM gönderemez, kişiye özel DM kapatma yapmış olursunuz.

DM İsteği Kapatma ve Açma
DM İsteği Kapatma ve Açma

word image 27 4

Bu işlemler sonrası engellediğiniz kişi sizin profilinizi göremez, paylaşımlarınıza yorum yazamaz ve beğenemez. Tabii ki DM de gönderemez.

Bir Kişinin İnstagram’da DM Göndermesini Kapatma

İnstagram’da bazı kişilerin size DM atmasını istemiyorsanız bu da mümkün. Yani, sizi takip etmeye, gönderilerinizi görmeye devam eder ama mesajları kısıtlanır. Mesaj istek bölümüne düşer, siz yazıyı okursunuz ama DM görüldü yazmaz. Yani DM görüldü yazmadan mesaj okumanın bir yolu da kısıtlamadır.

DM İsteği Kapatma ve Açma  , Kısıtlama yapmak istediğimiz kişinin profiline gidiyoruz ve “…” işaretine tıklıyoruz. Açılan pencereden resimdeki gibi kısıtla seçeneğine basıyoruz. Karşımıza çıkan alanda kısıtlamanın neler olacağı hakkında bizlere bilgi veriliyor.

DM İsteği Kapatma ve Açma
DM İsteği Kapatma ve Açma

word image 29

İnstagram kısıtlama sayesinde engellediğiniz kişi sizi gönderinizle etkileşime geçecekse bile siz bunu kontrol edebilirsiniz. DM görüldü yazmadan kişinin mesajını okuyabilirsiniz, bu yazışma sizin mesaj kutunuza da düşmez.

Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi. DM alanına geldiğinizde en sağda 1 istek yazıyor. Oraya tıkladığınız kısıtlamış olduğunuz, listenizde olmayan, sizi takip etmeyen kişilerin gönderdiği DM’ler görünür. Burada mesaja tıkladığınızda görseldeki gibi engelle, sil ve kabul et seçeneği yer alır.

word image 31 word image 32

Bu şekilde DM’ye gelen bütün mesajları okuyabilirsiniz ama karşı taraf okuduğunuz görmez, görüldü bildirimi gitmez. Kabul et dediğinizde ise normal mesajlaşma alanına istek taşınır, konuşmaya devam edebilirsiniz. Sildiğinizde bu kişinin DM’leri yine kapanmış olur, size gelmez. Engelle derseniz bir daha size DM gönderemez.

DM Kapatmayı Tekrar Açma İşlemi

İnstagram’da bir kişiyi kısıtlama ve engelleme yaparak DM kapattık. Tekrar açma işlemi de benzer metotla ilerlemektedir. Aynı kişinin profiline gelerek “…” işaretine basıyoruz ve bu sefer karşımıza kısıtlamayı kaldır veya engellemeyi kaldır seçeneği çıkıyor.

DM İsteği Kapatma ve Açma  , İnstagram DM kısıtlama ve engelleme ne işe yarar, DM kapatma ve açma işlemleri nasıl yapılır sizlerle paylaştık. Yorum bölümünden bizlere yazarak destek alabilirsiniz.

word image 33 word image 34

DM İsteği Kapatma ve Açma  , Evet, kaldır seçeneğinden sonra bize aynı soruyu bir kere daha soracak, ona da kısıtlama veya engeli kaldır diyerek işlemi tamamlıyoruz. Görsellerde dikkatinizi çekti mi bilmiyorum, kısıtladığımız kişinin profili eskisi gibi detaylı görünüyor, engelli kişinin ise hiçbir gönderi ve paylaşımını göremiyoruz.